+385 98 773 227
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Najčešća pitanja i odgovori

Baloni napuhani helijem su trakicom privezani za dekorativni uteg i čestitku s tvojom porukom koja je kao i velika kutija uključena u cijenu napuhanih balona.

Čime se pune baloni?

Baloni se pune plinom helijem koji je lakši od zraka i zato baloni lete. Helij je plemeniti plin bez mirisa i okusa, te nije zapaljiv. Svejedno: nikako ne savjetujemo udisanje helija – koliko god se to činilo bezopasnim!

 

Koliko dugo baloni lete?

Baloni su poput cvijeća u vazi: dodatno uljepšaju prostor, ali njihov let je ograničen na svega 5-10 dana ovisno o veličini. Upravo zato za tvoje balone odabrali smo kvalitetne kutije u koje pakiramo balone tek nakon što su nekoliko sati letjeli bez znakova oštećenja. Izbjegavamo slanje petkom jer tada umjesto jednog dana baloni putuju tri dana, što skraćuje let balona.

 

Tko dostavlja balone?

Tvoje balone u kutiji kurirska služba GLS s posebnom pažnjom dostavlja u sve dijelove Lijepe naše uključujući i otoke. Šaljemo velike bijele kutije, bez oznaka da su baloni unutra – sve u cilju iznenađenja.  Svaka kutija zaštićena je PP trakom i to bez upotrebe ljepljive trake sve u cijlju brzog puštanja balona iz kutije. Ne zaprimaj kutiju bez PP trake. Također, balone možeš preuzeti isti dan po narudžbi, zasad samo u Splitu.

 

Što sve dobijem uz balone napuhane helijem?

Ne želimo pokvariti iznenađenje, zato ovo ne pričaj slavljeniku. Baloni napuhani helijem su trakicom privezani za dekorativni uteg i čestitku s tvojom porukom koja je kao i velika kutija uključena u cijenu napuhanih balona.

 

Otvorio sam kutiju i moj balon izgleda ispuhano!

Ukoliko si otvorio kutiju u okolini hladnijoj od 10°C balon će izgledati ispuhano uslijed smanjenog volumena helija koji se smanjuje s temperaturom. Znači balon nije probušen – već se preporuča korištenje na sobnoj temperaturi 20°C na kojoj je i puhan ili slamkom kroz ventil napuhati zraka (vrijedi samo za velike balone). Ljeti vrijede sasvim druga pravila: izlažući balon na temperaturi većoj od 40°C riskiraš da balon pukne jer se volumen helija povećava s temperaturom.